Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο


 Έχουμε αρκετό καιρό να τα πούμε από εδώ , καθώς έχουν αλλάξει πολλά και πλέον βρισκόμαστε σε νέο χώρο. Ένα διαιτολογικό γραφείο το οποίο άνοιξε στο κέντρο της Λάρισας για όλους εσάς που εμπιστεύεστε τη διατροφή σας σε εμένα και πραγματικά ευχαριστώ γι' αυτό . 

Επέλεξα να επιστρέψω με μια συνταγή. Μια συνταγή εύκολη , πολύ γρήγορη νόστιμη που θυμίζει Χριστούγεννα μιας και πλησιάζουμε σε αυτά. 

Τι θα χρειαστείτε : 

  • 100γρ αλεύρι ολικής άλεσης 
  • 130γρ γιαούρτι 2% 
  • 1 1/2 κσ μέλι 
  • 1κσ ελαιόλαδο 
  • 1 1/2κσ κανέλα
Για τη ζύμη αναμειγνύουμε το αλεύρι και το γιαούρτι πολύ καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά 
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι , το ελαιόλαδο και την κανέλα 
Απλώνουμε τη ζύμη και στην άκρη της τοποθετούμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολάκι . Τοποθετούμε το ρολό σε αντικολλητικό χαρτί και έπειτα σε ένα ταψάκι . 
Ψήνουμε στους 180 αέρα για ένα τέταρτο περίπου ( ανάλογα το φούρνο) 


Πρόκειται για μια συνταγή πλούσια σε φυτικές ίνες , πλήρης αφού αποτελείται από υδατάνθρακες ,πρωτεΐνη και μία μικρή ποσότητα λίπους , η οποία μπορεί εύκολα να καλύψει την επιθυμία σας για γλυκό . 






                                                                                                                                     Νούλα Έλενα 
                                                                                                                                    Διατροφολόγος 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ  Υπάρχει άραγε? Ας το συζητήσουμε λιγάκι . Όταν φτάνουν οι γιορτές συνεχίζετε την προσπάθεια σας ή το αφήνετε για αργότερα ? Πιστεύετε ότι δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στους " πειρασμούς ¨ εννοώντας τα γλυκά και αλμυρά κεράσματα των γιορτών ?  Κάπου εδώ θα σας απαντήσω εγώ για να το  λήξουμε έτσι ώστε να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Δεν αφήνουμε την προσπάθεια μας επειδή έρχονται γιορτές ή καλοκαίρι ή ταξίδι και τα λοιπά . Σε μια ισορροπημένη διατροφή τα πάντα έχουν χώρο που τους αναλογεί.  Προχωρώντας οι ημέρες και καθώς φτάνουμε στα Χριστούγεννα όλο και περισσότερες οι ερωτήσεις του τύπου ποιο γλυκό να προτιμήσω , τι να κάνω στο τάδε τραπέζι , ποια η πιο υγιεινή συνταγή για τα γλυκά των Χριστουγέννων . Μικρή η σημασία τους θα σας απαντήσω εγώ. Φτιάξτε τη συνταγή που θα ευχαριστήσει εσάς και τους γύρω σας περισσότερο. Χαρείτε τις συγκεντρώσεις σας στα τραπέζια , συζητήστε. Το φαγητό ήταν ανέκαθεν μια πρόφαση για να μαζευτούν οι οικογένειες ...

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας στο μικροσκόπιο

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Αποκριών. Ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονται» πνευματικά και σωματικά και αποτελεί μέρα νηστείας και μέρα αργίας. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο και εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα Την ημέρα αυτή οι επιλογές φαγητού είναι συγκεκριμένες και αποτελούντα κυρίως από λαγάνα, χαλβά, ταραμά, θαλασσινά, όσπρια, ελιές, τουρσί και αλκοόλ. Όμως πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι προσέχουν την διατροφής τους και είναι διστακτικοί στην κατανάλωση αυτών των εδεσμάτων. Αν δούμε αναλυτικά τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει ένα τέτοιο τραπέζι θα καταλάβουμε ότι με μέτρο μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς τύψεις. Λαγάνα  Αποτελεί πλούσια πηγή υδατανθράκων, επομένως παρέχει άμεση ενέργεια στον οργανισμό. Δεν περιέχει προζύμι. Είναι πλούσια σε σ...